GEGARANDEERD VERTREK

Wanneer
5 t/m 12 mei 2018

Accommodatie
Hotel Schützen, Unterharmersbach

Verzorging
Half Pension

DJ - Henk

 


Het Zwarte Woud in Zuid Duitsland

Een combinatie van natuur, vakwerkhuizen en klederdracht geeft de schoonheid weer van het Zwarte Woud. Elke dag word je verrast door de onverwachte natuurlijke schoonheid. Dichte bossen, bergen, smalle riviertjes en groene dalen bepalen het beeld. U kunt dit tijdens de excursietochten en de bezoeken allemaal bewonderen. We gaan niet alleen het mooiste van het Zwarte Woud zien, maar óók proeven. En natuurlijk gaat u de Schwarzwalder Kirschtorte zelf maken en het regionale drankje proeven bij een Schwarzwalder boer. Een bezoek aan een koekoeksklok werkplaats zal ook niet ontbreken.


GEGARANDEERD VERTREK 

♦   Reis per Comfort Class touringcar;
♦   Koffie/thee met vlaai bij de
     centrale opstapplaats Soerendonk;
♦   Excursiepakket.

Prijzen:
2 – persoonskamer € 599,00 p.p.
1 – persoonskamer € 699,00 p.p.

⇒ Opstapplaats Etten-Leur toeslag
     € 20,00 p.p.

 


Zaterdag 5 mei 2018:

Vanuit de centrale opstapplaats in Soerendonk rijden we over de autobanen, met voldoende pauzes, naar Hotel Schützen in Unterharmersbach waar u wordt verwelkomt met een welkomstdrankje

Zondag 6 mei 2018:

We rijden via een mooie route naar de Titisee, één van de bekendste en mooiste meren van het Zwarte Woud. De Titisee wordt omringd door bergen, waarvan sommigen zich tot een hoogte van 1500 meter strekken. Het ca 2 kilometer lange en 500 meter brede meer is, zoals alle natuurlijke meren in het Schwarzwald, ontstaan door een morene, een grotendeels afgesloten gletsjerbedding. Na het bezoek aan de Titisee rijden we naar Freiburg, waar u ongetwijfeld zult genieten van de verschillende bezienswaardigheden op en om de gezellige Münsterplatz. De grote gotische kerk, het Aartsbisschoppelijke Paleis en het laatgotisch ’Kaufhaus’ met zijn trapgevels zijn enkele voorbeelden hiervan.

Maandag 7 mei 2018:

De Bodensee is het op één na grootste meer van Europa met in het midden het bloemeneiland Mainau dat is begroeid met de meest exotische planten, bloemen en bomen. Het eiland is te bereiken via een lange voetgangersbrug. Hier heeft u de gelegenheid dit eiland en de tuinen te bezichtigen. Aansluitend rijden we naar Schaffhausen waar u de zeer zuivere lucht op kunt snuiven en waar u de watervallen in de Rijn kunt bezoeken.

Dinsdag 8 mei 2018

Vandaag gaan we de culinaire toer op. We krijgen een Kirschtortenseminar dat wordt gevolgd door een Schnapsproeverij bij een Schwarzwald boer.


Woensdag 9 mei 2018:

Na het ontbijt rijden we via een schitterende route door St.Peterstal-Griesbach en het prachtige wijngebied rond Durbach. We maken een stop in de historische binnenstad van Gengenbach. Deze schilderachtige stad met de vele vakwerkgevels staat geheel onder bescherming van Monumentenzorg. Vervolgens gaan we naar Gutach met het Vogtbauernhof, een openluchtmuseum met gereconstrueerde en traditioneel ingerichte boer­derijen met rieten daken.

Donderdag 10 mei 2018:

Een verrassingstocht onder begeleiding van een gids, die ons de mooiste stukjes van het Zwarte Woud laat zien.

Vrijdag 11 mei 2018:

Het Zwarte Woud is het centrum van de koekoeksklokindustrie. Deze ochtend nemen we een kijkje in de werkplaats van meneer Robert Herr. Hij maakt de mooiste koekoeksklokken. Dan rijden we verder naar het schilderachtige plaatsje Schiltach, vroeger een van de hoofdsteden in het Zwarte Woud. Hier is ruimte voor het maken van de prachtigste foto’s.

Zaterdag 12 mei 2018:

Na het ontbijt nemen we afscheid van het Zwarte Woud en rijden met voldoende pauzes terug naar Soerendonk waar we met een afscheidsdiner het einde van deze mooi week afsluiten.

* Om organisatorische redenen kan van het programma worden afgeweken.

** Minimaal 30 personen


Inclusief:
♦   Reis per Comfort Class touringcar;
♦   Ervaren chauffeur;
♦   Verzorging op basis van half pension;
♦   Koffie/thee met vlaai bij de
     centrale opstapplaats Soerendonk;
♦   Afscheidsdiner;
♦   Bezoek aan de Titisee en Freiburg;
♦   Bezoek aan de Bodensee
     met het bloemeneiland Mainau;
♦   Bezoek aan de watervallen van
     Schaffhausen;
♦   Workshop Kirschtorte maken;
♦   Bezoek aan een Schnaps proeverij;
♦   Bezoek aan het wijngebied van Durbach;
♦   Bezoek aan Gutach met bezoek aan
     het Vogtbauernhof-er openluchtmuseum
♦   Verrassingstocht onder begeleiding
     van een gids;
♦   Bezoek aan een Koekoeksklok
     werkplaats;
♦   Alle entreegelden voor genoemde
     bezoeken en excursies;
♦   Toeristenbelasting.

Exclusief:
♦   Annuleringsverzekering 6,7 %
    + 21% ass. bel.;
♦   Reisverzekering  € 2,50 p. dag;
♦   Niet vermelde maaltijden
     en consumpties.